Tattoo Bas - Tattoo artist en shop Den Helder

TATTOO NAZORG

Verzorging van een tatoeage

Onze gezamenlijke prioriteit voor kwaliteit en hygiëne.

Bij onze studio gaan kwaliteit en hygiëne hand in hand als het gaat om jouw tattoo-ervaring. Wij houden ons aan de strenge richtlijnen van de GG&GD. Uw actieve deelname aan het nazorgproces is echter cruciaal voor het behalen van de beste resultaten.

Normaal gesproken heeft een tatoeage ongeveer twee weken nodig om te genezen, hoewel individuele factoren zoals uw algehele gezondheid en fysieke conditie dit tijdsbestek kunnen beïnvloeden. Het is gebruikelijk dat tatoeages jeuken tijdens het genezingsproces. Om het beste resultaat te garanderen, is het handhaven van persoonlijke hygiëne absoluut essentieel terwijl je tatoeage geneest.

Wij zijn hier om u te begeleiden tijdens het nazorgtraject, zodat uw tatoeage een mooi en blijvend kunstwerk blijft. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Uw comfort en tevredenheid zijn onze topprioriteiten. 

Instructies voor de nazorg van tatoeages:

1. Ga voorzichtig met je tatoeage om:
- Om een goede genezing te bevorderen, minimaliseert u direct contact met uw getatoeëerde huid met uw handen.

2. Reiniging en aanbrengen van zalf:
- Een paar uur na het plaatsen van uw tatoeage is het raadzaam om de plek voorzichtig schoon te maken met een milde, ongeparfumeerde zeep. Breng bovendien, als onderdeel van uw dagelijkse routine vóór het douchen, de meegeleverde zalf aan op uw tatoeage. Deze praktijk helpt voorkomen dat de huid uitdroogt als gevolg van blootstelling aan water. Houd er rekening mee dat alleen de door ons verstrekte zalf mag worden gebruikt en niet met anderen mag worden gedeeld.

3. Zachte reiniging:
- Dep het getatoeëerde gebied na het wassen zorgvuldig droog met een schone handdoek of tissue.

4. Vermijd ontsmettingsmiddelen:
- Gebruik geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op uw tatoeage.

5. Let op je kleding:
- Terwijl uw tatoeage geneest, vermijd het dragen van strakke of vuile kleding en vermijd stoffen zoals wol die het getatoeëerde gebied kunnen irriteren.

6. Blijf uit de buurt van bepaalde watermassa's:
- Tijdens de genezingsperiode is het van cruciaal belang om contact met verschillende soorten water te vermijden, waaronder chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater. Ook sauna's en stoombaden moeten worden overgeslagen.

7. Beschermen tegen blootstelling aan de zon:
- Om ervoor te zorgen dat uw tatoeage zijn levendigheid behoudt, mag u het getatoeëerde gebied niet blootstellen aan direct zonlicht of zonnebanken, zelfs niet als u zonnebrandcrème draagt. Gebruik na het genezingsproces tijdens het zonnebaden altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. 

8. Controleer op ongebruikelijke symptomen:
- Bij ongebruikelijke symptomen zoals extreme roodheid, zwelling, bloeding, pusvorming, veranderingen in de kleur van het getatoeëerde gebied of aanhoudende pijn is het belangrijk om onmiddellijk medisch advies in te winnen. Als een van deze symptomen optreedt tijdens het genezingsproces, dient u uw arts te raadplegen. Uw gezondheid en de integriteit van uw tatoeage zijn onze voornaamste zorgen.

Deze uitgebreide richtlijnen voor nazorg zijn ontworpen om de levensduur en levendigheid van uw tatoeage te garanderen en tegelijkertijd prioriteit te geven aan uw welzijn. Volg deze stappen zorgvuldig om het meeste uit je tatoeage te halen.

INTERESSE IN EEN TATTOO?

Wij nodigen je graag uit om een afspraak te maken om je wensen te bespreken.