Zorg goed voor je tattoo

Tattoo Bas

Nazorg instructies

Samen met een goed kwaliteit staat hygiƫne voorop.

Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de GG&GD maar voor een goed resultaat is de nazorg van de tattoo ook belangrijk.


De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van de tattoo absoluut noodzakelijk.

Behandel de tattoo als volgt:

1. Raak de tattoo zo min mogelijk aan met de handen.


2. Een paar uur nadat u getatoeëerd ben kun u de tattoo wassen met een milde ongeparfumeerde zeep. Verder de tattoo iedere dag voor het douchen insmeren met de zalf die u van ons meegekregen heeft. Dit omdat water de huid uitdroogt. Gebruik geen andere zalf en laat anderen de zalf ook niet gebruiken.


3. De tattoo na het wassen met een schone handdoek of tissue voorzichtig schoon.


4. Druppel geen wond desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.


5. Draag geen pleisters of verband over de tattoo.


6. Draag geen strakke of vuile kleding over de tattoo. Draag ook geen wol.


7. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloor zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater)Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.


8. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel) Gebruik na de genezingstijd op de tattoo altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.


9. Neem bij extreme roodheid, zwellingen, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.